Pijnvrij Zijn | De Pijn Reset Methode - De oplossing bij Chronische Pijn (2024)

Een bewezen methode die gelukkig door steeds meer therapeuten gebruikt wordt, waarbij het blijvend oplossen van spanning- en pijnklachten bij chronische pijn centraal staat, door de onderliggende oorzaken aan te pakken.

De Pijn Reset Methode is gebaseerd op een holistische behandelwijze, die gericht is op de relatie tussen Body & Mind. Er komen verschillende thema's aanbod waaronder: voeding, mindset, relaties, werk, bewegen, omgevingsfactoren, adem- & emotiewerk.

In dit individuele traject op maat gaan we zowel fysiek als mentaal aan de slag. Spanning en pijn in het lichaam ontstaat namelijk niet zomaar en niet zonder reden. Waardoor het puur en alleen behandelen van het lichaam echt zelden de oplossing is!

Mijn expertise:

Net als veel andere mensen leed ik ook lang aan chronische pijn. Eerst trok ik niet aan de bel dacht: "niet zeuren en door" Later toen ik echt niet meer kon en op was, ben ik van het kastje naar de muur gestuurd! Voelde mij niet serieus genomen en verschillende behandelaren en een pijnrevalidatie traject verder zag ik dat de reguliere zorg helaas geen blijvende oplossingen bood. Vaak wordt er ook gezegd: "Leer er maar mee leven" Dat was iets wat ik niet wilde accepteren!

Door mijn wilskracht en doorzettingsvermogen heb ik mij daar niet bij neergelegd en ben gaan doorzoeken. Zo kwam ik op een gegeven moment op het werk van Dr. Sarno uit en dat gaf mij een bevestiging van waar mijn klachten vandaan kwamen en toen startte mijn echte weg naar (zelf)heling.

Dit hele proces heeft mij wel jaren gekost in zoeken en ontdekken, gelukkig ben ik nu pijnvrij! Het leven zal je altijd groei en leer momenten geven maar de vraag is: Wat doe je ermee? En pak jij de regie over jouw leven of blijf je dansen naar andermans verwachtingen. Ga je op onderzoeken uit of neem je klakkeloos aan wat een ander je voorschotelt!

Naast verschillende opleidingen en cursussen en mijn jaren lange ervaring, kennis en expertise op verschillende pijlers die belangrijk zijn om gezond en lekker in je vel te zitten, kwam ik ook bij de Pijn Reset Methode uit die heel mooi aansluit op wat ik al deed in de praktijk.

De kennis van De Pijn Reset Methode en mijn eigen expertise heb ik nu kunnen samen voegen in een compleet totaal programma op maat! Zodat jij gewoon direct de tools die nodig zijn in handen krijgt.

Naast deze trajecten verzorg ik vanuit mijn bedrijf Carenetics®meerdere diensten die verweven zitten nu in een totaalaanpak omdat ik geen symptomen wil bestrijden maar mensen blijvend van hun (pijn)klachten af wil helpen.

Wat maakt deze methode anders dan andere trajecten of behandelingen?


Wat anders is aan deze methode, is de holistische benadering; alles omvattend. We kijken samen naar het geheel en naar jouw specifieke situatie. Dit wordt helaas in de reguliere gezondheidszorg te weinig gedaan omdat er vaak geen tijd voor is, of omdat ze niet de kennis hebben voor een allesomvattende aanpak. Klachten worden ook vaak los van elkaar behandeld wat dan kan resulteren in symptoombestrijding.

Kernelementen voor dit traject:

  1. Evaluatie: Het traject begint met een grondige evaluatie van jouw situatie. Ik ga jou begeleiden en zal met jou samenwerken om een dieper inzicht te krijgen in de aard en de oorzaken van jouw pijn. Dit kan onder andere fysieke, emotionele en mentale aspecten omvatten.

  2. Bewustwording: Tijdens deze fase richt je je op het vergroten van je bewustzijn over je lichaam, emoties en gedachten. Je leert hoe je signalen van pijn en spanning kunt herkennen en begrijpen. Je gaat educatie op doen om blijvend je klachten op te lossen.

  3. Identificatie van triggers: Samen met mij identificeer je mogelijke triggers of factoren die bijdragen aan jouw pijn. Dit kan variëren van lichamelijke stressoren zoals slechte houding of blessures tot emotionele of psychologische factoren zoals stress, angst of onverwerkte emoties en/of trauma.

  4. Herprogrammering: In deze fase werk je aan het her programmeren van de respons van je lichaam op pijn. Het doel is om (negatieve) patronen te doorbreken en nieuwe, gezondere reacties te ontwikkelen.

  5. Integratie: Gedurende het hele traject wordt er gewerkt aan het integreren van nieuwe inzichten en vaardigheden in je dagelijks leven. Je leert hoe je gezonde gewoonten kunt ontwikkelen die jou ondersteunen bij het verminderen van pijn en het bevorderen van welzijn op de lange termijn.

Het is belangrijk op te merken dat de exacte stappen en benaderingen kunnen variëren, afhankelijk van jouw doelen en wat je nodig hebt. Als je geïnteresseerd bent in de Pijn Reset Methode, raad ik aan om contact op te nemen en een gratis adviesgesprek aan te vragen. Ik kan je dan meer gedetailleerde informatie geven en bepalen of het traject geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Lees gerust verder voor meer informatie en voor wie dit High End Traject geschikt is.

Pijnvrij Zijn | De Pijn Reset Methode - De oplossing bij Chronische Pijn (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 6669

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.